Geen editie in 2020

Helaas, helaas, hebben wij moeten besluiten om de Weesper Jeugd Triathlon dit jaar niet door te laten gaan. Dat heeft niets te maken met de huidige Corona virus uitbraak. Maar meer met de volle triathlon kalender met veel wedstrijden voor zowel jeugd als volwassen, de vaste datum (2de weekend in juli) die midden in de schoolvakantie valt. Waardoor het onzeker is hoeveel deelnemers er zullen inschrijven. Zoals elk evenement zijn wij ook afhankelijk van vrijwilligers, maar wij verwachten dat door de vakantie wij een te kort zullen hebben. En ook het financieren van zo’n evenement is erg lastig.

Wij hebben alle opties meerdere malen met elkaar besproken en uiteindelijk hebben, met pijn in ons hart, moeten besluiten dat het beste is om de jeugd triathlon in 2020 niet te organiseren.

Dit betekent niet dat er in 2021 geen jeugd triathlon gaat komen. Door het niet door laten gaan in 2020, hebben wij meer tijd om de financiën goed te krijgen. Verder valt de vaste datum (2de weekend van juli) in 2021 niet in de zomervakantie waardoor wij verwachten dat er zowel genoeg deelnemers als vrijwilligers zullen zijn. Wij gaan de aankomende periode alvast hard aan de slag om van de jeugd triathlon 2021 net zo’n groot succes te maken als de laatste 2 edities.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.